İngiltere'de kaynaklar tükeniyor: Motorin yakında karneyle verilecek

Düzenleyen:
İngiltere'de kaynaklar tükeniyor: Motorin yakında karneyle verilecek

DÜNYA Haberleri

Dünyada yaşanan petrol krizi fiyatların artmasına neden olurken, aynı zamanda Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlar dolayısıyla ülkelerin kaynakları da azalıyor. İngiltere, her ne kadar gelecek günlerde alternatif kaynaklara yönelmek için adım atacak olsa da ülkede motorinin karneyle verilme riski olduğu belirtiliyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, dünya petrol fiyatlarının tarihi seviyelere yükselmesine yol açtı. Bu durum ülkemizde de arka arkaya akaryakıt zamlarına neden olurken, İngiltere'de kıtlıktan dolayı motorinin karneyle verilmesi gündemde.

İTHALATIN ÜÇTE BİRİ RUSYA'DAN

Büyük petrol kaynaklarına sahip olsa da İngiltere motorin ihtiyacının yarısını ithal ediyor. İthalatın üçte biri de Rusya'dan yapılıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sene sonuna kadar Rus petrolüne olan bağımlılıklarını kademe kademe azaltacaklarını bildirdi.

Alternatif kaynaklara yönelecek olan ülke, Orta Doğu'da enerji alanında yeni antlaşmalar yapmayı planlıyor. Johnson'ın önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan'a gitmesi ve petrol fiyatlarının düşürülmesi için veliaht prens Muhammed Bin Selman'la görüşmesi bekleniyor.

"KAYNAKLAR TÜKENİYOR"

İngiltere'de yollarda 12 milyon dizel araç var. Enerji araştırma ve danışma şirketi Energy Aspects’in sözcüsü, "Kaynaklar her geçen gün tükeniyor. Motorinin karneyle verilmesi riski var. Hükümet şimdilik bu tehlikeyi dillendirmiyor. Ama Rus petrolü birkaç hafta içinde piyasalara girmezse ülkemizde ham petrol ve türevlerinin yakında karneyle verilmesine dair ciddi bir risk var" dedi.

Ülkede halen motorin, litresi 1,9 sterlinden (38,4 TL) satılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...