İngiltere'de her 10 tavuktan 6'sı öldürüyor

/ Kaynak: DHA
İngiltere'de her 10 tavuktan 6'sı öldürüyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

İngiliz uzmanlar satılan her 10 tavuktan 6'sının ölümcül virüs taşıdığını ifade ediyor.

İngiltere'de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6'sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığını ifade eden gıda uzmanları, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de bu nedenle hayatını kaybettiğini kaydetti.
Konuyla ilgili araştırmayı yürüten yetkililerin, ölümcül virüs taşıyan tavukları satan süpermarketlerin listesini önümüzdeki hafta açıklaması
bekleniyor.


TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRMEK GEREKİYOR


Geçtiğimiz yaz çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulunan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) uzmanları, tavuğun yıkanması esnasında etrafa sıçrayan sulardan ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını vurguluyor.


KADINLARDA DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR


Belirtilerin genellikle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketiminden iki üç gün sonra ortaya çıktığını ifade eden sağlık uzmanları, enfeksiyonun iritable bağırsak sendromları, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıktığını belirtiyor.
Uzmanlar ayrıca nbsp;en büyük risk grubunda hamile kadınlar, çocuklar, ileri yaştaki yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kanser hastalarının yer aldığını ifade ediyor.
Ampilobakter, İngiltere'de gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin başında geliyor.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...