Londra'da hayat pahalılığı protesto edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de hayat pahalılığı İngiliz vatandaşlarını sokaklara döktü. Başkent Londra’da binlerce kişi hayat pahalılığını protesto yaptı, hükümetten eflasyon ile mücadele ve maaşlarının iyileştirilmesini istediler. 

Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ile gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan artış yeni krize neden oldu. İngiltere Merkez Bankasının geçtiğimiz günlerde açıkladığı yüzde 3’lük faiz artışının ardından İngiltere genelindeki temel ihtiyaçlara yapılması beklenen zamlar nedeniyle başkent Londra'da binlerce kişi hayat pahalılığını protesto etmek için sokaklara çıktı.

Londra'da hayat pahalılığı protesto edildi

Başkent Londra’da binlerce kişi hayat pahalılığını protesto yaptı, hükümetten eflasyon ile mücadele ve maaşlarının iyileştirilmesini istediler. 

ENFLASYON İLE MÜCADELE VE MAAŞLARIN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİLER

Göstericiler, hükümetten giderek artan enflasyonla mücadele için maaşların iyileştirmesini talep etti. Merkez Londra’da başlayan gösteri, Başbakanlık Ofisinin önünden geçerek Trafalgar Meydanı'nda son buldu.
Eylemler sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, İngiltere Polis Teşkilatı eylem yapanlar arasından 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Londra'da hayat pahalılığı protesto edildi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...