İngiltere’de aşılama faaliyetleri duruyor

Düzenleyen:
İngiltere’de aşılama faaliyetleri duruyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de Milli Sağlık Hizmetleri NHS’den sızan bir mektup, kurumun aşı tedarikinde büyük bir sıkıntı beklediğini gösteriyor. Mektuba göre sıkıntı 29 Mart’ta başlayacak.

Yerel aşılama merkezlerinden bu ayın sonundan itibaren doldurulmamış rezervasyonları kapatmalarının istendiği mektupta "kısıtlamanın" nisan ayı boyunca sürmesinin beklendiği belirtildi. Bu açıklama sonrasında, 50 yaşın altındakiler aşı olmak için bir ay ertelemeyle mayıs ayını beklemek zorunda. Öte yandan bu gecikmenin, iddia edildiği gibi üretimle ilgili bir eksiklikten kaynaklanmadığı öne sürüldü. AstraZeneca sözcüsü de yaptığı açıklamada, “Yerel tedarik zincirimizde herhangi bir kesinti yaşanmıyor. Teslimat programımızda bir değişiklik yok” dedi. Hükumete yakın kaynaklar da aşıların yeniden test edileceğini ifade ettiler. Gecikmenin bundan kaynaklandığı düşünülüyor. Avrupa’nın çoğu ülkesi kanda pıhtılaşma yaparak ölümlere sebep olduğu gerekçesiyle AstraZeneca aşılarının kullanımını yasaklamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...