İngiltere Kahire Büyükelçiliği'ni kapattı

/ Kaynak: AA
İngiltere Kahire Büyükelçiliği'ni kapattı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin Kahire Büyükelçiliği, çalışmalarını askıya aldığını bildirdi. Nedenine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulati, nbsp; İngiltere'nin Kahire Büyükelçiliğinin çalışmalarını askıya almasının, ihtiyati nbsp; bir güvenlik tedbiri olduğunu belirtti. Abdulati, yaptığı yazılı açıklamada, diplomatik ilişkileri belirleyen nbsp; "Viyana Sözleşmesi" gereği, her ülkenin yurt dışı misyonlarını ve buralarda görev nbsp; yapan çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla tedbir alma hakkına sahip nbsp; olduğuna değinerek, "İngiliz elçiliğinin kararı ihtiyati bir güvenlik önlemi" nbsp; ifadesini kullandı.

Daha önce Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çalışmaların nbsp; askıya alındığı belirtilerek, "İskenderiye'deki Başkonsolosluk çalışmalarını nbsp; sürdürüyor, Büyükelçilik yeniden faaliyetlerine başlayana kadar sunulacak nbsp; hizmetler için gerekli tedbirler alındı" denilmişti.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığının da Kahire Büyükelçiliği nbsp; çalışanlarını, "bölgede batılıları hedef alan saldırılar sonrası dikkatli nbsp; davranmaları ve bu süreçte evlerinden uzak bölgelere gitmemeleri" konusunda nbsp; uyardığı belirtilmişti.

Mübarek, oğulları ve dönemin İçişleri Bakanı ile yardımcılarının nbsp; yargılandığı davanın 29 Aralık'ta yapılan duruşmasında mahkeme, "25 Ocak 2001 nbsp; Devrimi sırasında göstericileri öldürmek" iddiasıyla "hakkında dava nbsp; açılamayacağına" karar verdiği Mübarek'in, "İsrail'e doğalgaz satışında yolsuzluk nbsp; yaptığı" suçlamasından beraatine hükmetmiş, "haksız kazanç sağlama ve rüşvet" nbsp; davasının ise zaman aşımına uğradığına karar vermişti. Bu kararların ardından nbsp; meydana gelen şiddet olayları ve protestolar ülkede gerginliğin artmasına neden nbsp; olmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...