İngiltere Genelkurmay Başkanı: Koronavirüs dünyayı 1930’lara götürecek

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
İngiltere Genelkurmay Başkanı: Koronavirüs dünyayı 1930’lara götürecek

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, koronavirüs sürecinde ortaya çıkan iktisadi krizler ve milliyetçi dalganın, dünyada büyük güvenlik boşluğu doğuracağı uyarısında bulundu.

Carter, salgın sonrasında dünyada Büyük Buhran dönemindeki durumun yaşanabileceğini ifade etti. The Telegraph gazetesine konuşan Carter, “Tarihte büyük iktisadi krizlerin önemli güvenlik tehlikelerine yol açtığı görülmüştür. 1930’lara baktığınızda da büyük iktisadi krizin istikrar bozucu etkilerini görürsünüz” dedi. 1929’da başlayan Büyük Buhran, Avrupa’da faşizmin yükselişine yol açmış, bu da İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasına sebep olmuştu. Günümüzde de çoğu ülke koronavirüs sebebiyle ekonomik zorluklar yaşarken, aşı tedarikindeki sıkıntılar ve virüsün mutasyona uğraması dolayısıyla sınır kontrollerinin artmasıyla yeniden tecrit politikalarının başlayacağından endişe ediliyor. Carter, daha önce de dünyadaki mevcut belirsizlik ve kargaşa ortamının 3. Dünya Savaşı’nın çıkma riskini artırdığını açıklamıştı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...