İngiltere Dışişleri: 'İngiltere Ukrayna halkının yanında'

/ Kaynak: AA
İngiltere Dışişleri: 'İngiltere Ukrayna halkının yanında'

DÜNYA Haberleri  / AA

'Birleşik Krallık, doğudaki Rusya destekli ayrılıkçıların sürdürdüğü saldırı ve istikrarsızlık karşısında Ukrayna hükümeti ve halkının arkasında duruyor.'

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna krizine ilişkin Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile telefon görüşmesi yaptı.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hammond'in Ukraynalı mevkidaşı Klimkin'i arayarak ülkesinin Ukrayna krizine diplomatik çözüm bulunması ile Ukrayna hükümetine ve halkına verdiği güçlü desteğin altını çizdiği belirtildi.
Açıklamada, Hammond'ın şu ifadelerine yer verildi:
"Birleşik Krallık, doğudaki Rusya destekli ayrılıkçıların sürdürdüğü saldırı ve istikrarsızlık karşısında Ukrayna hükümeti ve halkının arkasında duruyor. Ağır silahların Rusya'dan Ukrayna'ya girdiğine ilişkin haberlerden endişe duyuyorum.
Rusya'nın Minsk Protokolü kapsamındaki taahhütlere itaat etmesi, tüm Rus askerleri ile ekipmanını Ukrayna topraklarından geri çekmesi ve ayrılıkçılara sağladığı desteğe son vermesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunuyorum. Rusya, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymalı. Eğer bunu yapmazsa, durumun uluslararası toplumla ilişkisinde daha fazla sonuçlar yaratacağını anlamak zorunda."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...