İngiltere darbeye sanki sevindi

İngiltere darbeye sanki sevindi

DÜNYA Haberleri

İngiltere Dışişleri Bakanı, Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla ilgili, 'İleriye bakmak durumundayız. Olan oldu' dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Mısır'da "hızlı bir demokratik sürece geçilmesinin, Mısırlı liderlerin birlikte çalışmasının ve acil ekonomik adımların önemli olduğunu" söyledi. Hague, Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla ilgili bugün bir açıklama daha yaptı. İngiliz Bakan, dünkü sözlerini tekrarlayarak, "Birleşik Krallık'ın, demokratik sistemlerde sorunların çözülmesi için askeri müdahale yoluna başvurulmasını desteklemediğini" belirtti. İngiltere'nin Kahire Büyükelçiliği'ne takviye diplomat ekibi gönderdiklerini ifade eden Hague, gelişmelere ilişkin dün akşam İngiltere'nin Kahire Büyükelçisiyle istişarelerde bulunduklarını söyledi. Hague, şöyle konuştu: "İleriye bakmak durumundayız. Olan oldu, konuyu bugün Mısır Dışişleri Bakanı ile konuştum. Bize göre şu anda 3 önemli şey var. Süratli bir şekilde demokratik sürece geri dönülmeli. Mısır Dışişleri Bakanı, cumhurbaşkanlığı erken seçimi olacağı konusunda güvence verdi. Biz de bu seçimlerin özgür ve adil olması gerektiğini söyledik. İkinci olarak Mısırlı liderler anayasa, seçim yasası gibi konularda bir arada çalışmanın yollarını bulmalı. Üçüncü olarak da geçici hükümet ve yeni sivil hükümetin, acil ekonomik adımlar atması önemli, bu konuda Mısır'a destek vermeye hazırız."
İngiliz bakan ayrıca, uzun vadede, dünyadaki her ülkeye, özellikle de Kuzey Afrika'daki ülkelere istikrarı getirecek olanın demokratik kurumlar olduğunu vurguladı.
Bu arada Müslüman Kardeşler'in Birleşik Krallık Sözcüsü Mona El Kazzaz, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Mısır'da askeri bir ülkeye geri dönmekten korktuğunu" söyleyerek, "Bu bir darbedir ve dünya bu darbeyi önlemeli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...