İngiltere Başbakanı Truss itiraf etti: Ben bir büyük siyonistim

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İngiltere Başbakanı Truss itiraf etti: Ben bir büyük siyonistim

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere Başbakanı Liz Truss, çarpıcı bir itirafta bulundu ve katıldığı konuşmada İsrail’i desteklediğini açık açık ifade ederek, "Ben büyük bir siyonistim. Büyük bir İsrail destekçisiyim" dedi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, İngiltere'nin Birmingham şehrinde İsrail'in Muhafazakar Dostları (CFI) etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Truss, çarpıcı itiraflarda bulundu ve İngiltere'nin İsrail'i desteklediğini belirterek, "Ben büyük bir siyonistim. Büyük bir İsrail destekçisiyim. İngiltere-İsrail ilişkisini güçlendireceğiz" dedi.

İngiltere'nin büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararından memnun olduklarını dile getiren Truss, "Hükümetin ABD gibi büyükelçiliği İsrail'in başkenti Kudüs'e taşıyacağından gerçekten umutluyuz. İsrail ile İngiltere arasındaki dostluğu göstermek için atılan bu adım çok önemli. İngiltere'nin tek başkenti var, o da Londra. İsrail'in tek başkenti var o da Kudüs" ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...