İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'e destek ziyaretinde: Gazze savaşı uzun sürecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'e destek ziyaretinde: Gazze savaşı uzun sürecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'e destek ziyareti gerçekleştiriyor. Başbakan Netanyahu ile görüşen Sunak, "İsrail'le dayanışmak için buradayım" ifadesini kullandı, Netanyahu ise "Gazze savaşı uzun sürecek, desteğinize ihtiyaç var" dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail’e destek ziyaretinde bulunuyor. İsrail’in Gazze’deki Al Ahli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği hava saldırısı sonrasında 500 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra gerçekleşen ziyarette Sunak’ın vereceği mesajlar merakla bekleniyordu.

“İSRAİL’LE DAYANIŞMAK İÇİN BURADAYIM”

Sunak, Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’na indikten sonra yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce, İsrail halkıyla dayanışmamı ifade etmek için buradayım.” ifadelerini kullanmıştı. İngiltere Başbakanı Sunak, daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmeye geçti.

İki lider, görüşmeden sonra basın mensuplarının karşısına geçti. Sunak, yaptığı açıklamada, "İngiliz halkının derin taziyelerini paylaşmak ve İsrail'in uluslararası hukuka uygun olarak kendini savunma, rehineleri geri alma, yeni saldırıları caydırma ve uzun vadede güvenliğinizi güçlendirme hakkını kesinlikle desteklediğimizi vurgulamak istiyorum.” dedi.

İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'e destek ziyaretinde: Gazze savaşı uzun sürecek

“SİVİLLER İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIĞINIZI BİLİYORUM”

İsrail’in Gazze’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılarına rağmen Tel Aviv’e güvendiklerini ifade eden Sunak, “Sivillere zarar vermek isteyen Hamas teröristlerinin aksine sivillere zarar vermemek için her türlü tedbiri aldığınızı biliyorum.” İfadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaya ve insani yardım çalışmalarına da değinen İngiliz Başbakan, “Filistin halkının da Hamas'ın kurbanı olduğunu kabul ediyoruz. İşte bu nedenle dün Gazze'ye insani yardımların girmesi için yolların açılmasını sağlamak üzere aldığınız kararı memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de başlattığı saldırıların İsrail’in en karanlık saati olarak tanımlayan Sunak, “Burada sizinle birlikte olmaktan gurur duyduğumu söylemeliyim. İsrail'in en karanlık saatinde dostunuz olarak, sizinle dayanışma içinde olacağız. Halkınızın yanında olacağız. Aynı zamanda kazanmanızı istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'e destek ziyaretinde: Gazze savaşı uzun sürecek

“BU BİZİM EN KARANLIK SAATİMİZ”

Ev sahibi sıfatıyla konuşan Netanyahu ise, "Bu barışı genişletmenin eşiğindeydik ve bu eylemin gerçekleştirilmesinin nedenlerinden biri de bu hamlenin yok edilmesiydi” diyerek Hamas’ı barış sürecini sabote etmekle suçladı.

Netanyahu da Sunak’ın kullandığı karanlık saat tabirine başvurarak, “Bu bizim en karanlık saatimiz. Bu, bunun uzun bir savaş olduğu ve sizin sürekli desteğinize ihtiyacımız olacağı anlamına geliyor" dedi.

NOT: Karanlık saat tabiri, 2. dünya savaşında dönemin Başbakanı Winston Churchill'in Almanya'nın Fransa'yı işgali için kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...