İngilizler sorguluyor: Maske virüsü önlüyorsa niye bu kadar çok kişi Covid’e yakalanıyor?

Düzenleyen:
İngilizler sorguluyor: Maske virüsü önlüyorsa niye bu kadar çok kişi Covid’e yakalanıyor?

DÜNYA Haberleri

Günümüzde çoğu kişi, oldukça rahatsız edici bulsa da maske takıyor. İnsanlar, sıkıntıları göze alarak taktıkları maskelerin Covid-19’dan yeterince koruyup korumadığını sorgulamaya başladı.

İngiltere’deki araştırmalar, halkın 4’te 3’ünün toplu ulaşımda ve kapalı ortamlarda maske taktığını gösteriyor. Buna rağmen ülkenin bazı bölgelerinde enfeksiyon, nisanda olduğunun iki katına çıktı. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, caddelerde ve açık alanlarda da maske takılmasını istedi.

Araştırmalar, 100 vakadan sadece birinin açık alanda bulaştığını gösteriyor. Dışarıda da maske takılmasının zorunlu olduğu İspanya ve İtalya gibi ülkelerde de salgında ikinci dalga hayatı felç etti. Edinburgh Üniversitesi’nden virolog Profesör Paul Digard, “Covid partikülleri maskenin durduramayacağı kadar küçüktür. Maskeler hava yoluyla bulaşmayı çok az önler” dedi.

Yeni kısıtlamalardan dolayı Noel ve yılbaşını karantinada geçirmek zorunda kalacak olan İngilizler, “Maske Covid’i önlüyorsa bu kadar vaka nasıl meydana geliyor?” diye soruyor. Ülkede son olarak koronavirüste günlük 27.052 vaka, 534 ölüm meydana geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...