İngilizler duyurdu! Putin'in 'C' planı devrede

Düzenleyen:
İngilizler duyurdu! Putin'in 'C' planı devrede

DÜNYA Haberleri

İngiliz basını, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde savaşın temposunun düştüğünü, Rus ordusunun teçhizatlarının azaldığını yazdı. Putin’in savaşın lehine çevirmek için ‘C’ planını devreye alarak saldırıların şiddetini artıracağı iddia edildi.

Vladimir Putin’in 24 Şubat sabah verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna’yı işgalinin 21. gününde İngiliz basınında çarpıcı bir iddia manşetlere taşındı.

İngiltere basınından inres gazetesi, Putin’in “Ukrayna’ya boğun eğdirmek ve ekonomisini yok etmek için” C planını devreye aldığını iddia edildi. Uygulamaya konulan planda, Ukrayna’nın uzun menzilli füzelerle şehirlerdeki altyapı ve üretim yerlerini bombalayarak yıpratma harbini içerdiği kaydedildi.

"MOSKOVA PARALI ASKERLERE BEL BAĞLADI"

Planda ek olarak, Ukrayna’ya batıdan gelecek yardımların önüne geçilmek istendiği bilgisine yer verildi. Ukraynalı askerlerinin direnişi ve karşı saldırılarının Rus birliklerine son günlerde gerilime yaşattığı, özellikle Kiev çevresinde az ilerleme kaydedildiği belirtildi. Bu yüzden Moskova yönetiminin gün geçtikçe daha fazla paralı askere "bel bağladığı" aktarıldı.

"RUSYA'NIN AZ SAYIDA YETERLİ BİRLİĞİ KALDI"

Haberde, "Batı istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna genelindeki çok yönlü saldırılarının mevcut temposunu sürdürmek için az sayıda yeterli birlik ve teçhizata sahip olduğuna inanıyor." denildi.

'PUTİN SAVAŞ SUÇLUSU'

Öte yandan ABD Senatosu, Putin'i 'savaş suçlusu' olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etti ve soruşturma başlatılacağını açıkladı.. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın öncülüğünde 20'den fazla senatörün imzasıyla Senato Genel Kuruluna getirilen tasarıda Putin, savaş suçlusu olarak tanımlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...