İngiliz gazeteciden batı medyasına suçlama: Afganistan hakkında yalan haber yapıyorlar

Düzenleyen:
İngiliz gazeteciden batı medyasına suçlama: Afganistan hakkında yalan haber yapıyorlar

DÜNYA Haberleri

İngiliz gazeteci ve yazar Yvonne Ridley "Batı medyasında Afganistan'daki gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan çok sayıda görüntü, film ve çekim var" dedi.

Afganistan'da 2001 yılında Taliban tarafından yakalanan ve 11 gün alıkonulan İngiliz gazeteci ve yazar Yvonne Ridley, Afganistan'daki son gelişmeleri değerlendirdi. Batı medyasında korkunç ve dramatik manşetler olduğunu belirten Ridley "Medya, sahada neler olduğuna dair yanıltıcı bir izlenim veriyor" diye konuştu. Tanınmış uluslararası gazetecilerin de aralarında bulunduğu birçok basın mensubunun Afganistan hakkında gerçek dışı propaganda yaptığını vurgulayan Ridley "Batı medyasında Afganistan'daki gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan çok sayıda görüntü, film ve çekim var. Ya dünyanın geri kalanını yanıltmayı seçiyorlar ya da Batı'nın kibir ve cehaletiyle, dünyanın geri kalanı kandırıyorlar. Bu tür tehlikeli propagandalar, sadece son günlerde Kâbil havaalanında ortaya çıktığını gördüğümüz korku dolu ve kaotik sahneleri körüklüyor" ifadelerini kullandı.

Ridley, Kâbil havaalanında yaşananlar hakkında "Bu görüntüler gerçekten zor. Batılı izleyiciler, önce hepsinin çıkmasını istiyor, sonra ise 'bunlar koyu tenli insanlar, sakalları var, onları ülkemizde istiyor muyuz' diye düşünüyorlar. İşin içinde bir sürü bağnazlık, ön yargı ve ırkçılık var. Hem Taliban'ı eleştirmek isteyen hem de Afganların İngiltere'ye gelmesini arzu etmeyenler çok karışık duygulara sahip. Yani vaziyet korkunç. İngiltere, ABD ve diğer ülkeler işaretleri fark edip bu insanları dışarı çıkarmalı, haftalar önce onları çıkarmak için düzenlemeler yapmalılardı. Batı'nın 'şaşırdık' demesinin oldukça samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...