İngiliz basınından Riyad ziyareti analizi: Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: The Independent
İngiliz basınından Riyad ziyareti analizi: Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyorlar

DÜNYA Haberleri  / The Independent

Suudi Arabistan’da yüksek enerji fiyatlarının bu yıl için krallığa 400 milyar dolardan fazla gelir getirmesi bekleniyor. İngiliz The Independent gazetesi, bu duruma dikkat çekerek Riyad yönetiminin Türkiye’de yatırıma hazırlandığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Suudi Arabistan’a gitti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşen Erdoğan, Riyad yönetimi ile temaslarda bulundu.

İngiliz basınından The Independent gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini analiz etti. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere dikkat çeken gazete Suudi Arabistan’ın artan döviz rezervine de dikkat çekti.  

İngiliz basınından Riyad ziyareti analizi: Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyorlarTürkiye’ye yatırım konusuna dikkat çekildi  "Bir diğer deyişle, Suudi Arabistan'ın Türkiye'de yatırım yapacak sermayesi var." ifadesi yer aldı.

‘400 MİLYAR DOLARDAN FAZLA GELİR ELDE ETMESİ BEKLENİYOR’

Suudi Arabistan’ın yüksek enerji fiyatlarıyla bu yıl 400 milyar dolardan fazla gelir etme etmesi bekleniyor. Haberde, Suudi Arabistan’da döviz rezervlerinde artış yaşanmasına ve Türkiye’ye yatırım konusuna dikkat çekildi  "Bir diğer deyişle, Suudi Arabistan'ın Türkiye'de yatırım yapacak sermayesi var." ifadesi yer aldı.

Riyad yönetiminin ittifakları ile olan ilişkilerine de dikkat çekildi. Suudi Arabistan yönetiminin tavrında, ABD ile yaşanan gerilimler nedeniyle değişikler olduğu ve Riyad yönetiminin ittifaklarını genişletmeye çalıştığı ifade edildi.

MISIR VE İSRAİL İLİŞKİLERİ HATIRLATILDI

Türkiye’nin Mısır ve İsrail ile ilişkilerini de genişletmek için adımlar attığı hatırlatıldı. Abu Dabi'nin, Türkiye'deki yatırımları desteklemek için 10 milyar dolarlık bir fon duyurduğu notu paylaşıldı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...