İngiliz bakana tuzak! Ukrayna başbakanı kılığında görüştü

Düzenleyen:
İngiliz bakana tuzak! Ukrayna başbakanı kılığında görüştü

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken, savaş dijital ve siber dünyaya da yayıldı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal gibi davranan bir sahtekardan aldığı görüntülü arama hakkında soruşturma talimatı verdi.

İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace,

üzerinden yaptığı açıklamada, görüntülü aramayı başlatan kişinin Ukrayna Başbakanı gibi davrandığını ancak kısa süre sonra sahte bir arama olduğunu anladığını söyledi. Bakan, sahte arama yapan adamın, birkaç yanıltıcı soru sorduğunu ve nihayetinde şüpheli davrandığı için aramayı sonlandırdığını belirtti. Absürt sorulardan birinde bakan Wallace'a gönderdikleri 'maddeyi' alıp almadığı soruldu. Bu tür sorular İngiliz bakanda şüphe uyandırdı. 

Ben Wallace, kendisini aldatmaya çalışan kişiyi, "umutsuz bir girişim" yapmakla nitelendirdi ve Rus olduğunu ileri sürdü. İngiliz bakan, "Rus dezenformasyonu, çarpıtma ve kirli hileler dikkati Rusya'nın insan hakları ihlallerinden ve Ukrayna'yı yasadışı işgalinden uzaklaştıramaz." dedi. Bununla birlikte, sahte aramanın sorumlusunun Rusyaolduğuna dair herhangi bir kanıt ise sunmadı. Ayrıca olaya karışan kişinin adını da açıklayamadı. 

RUS KOMEDYENLERİ HEDEF GÖSTERDİ

İngiliz Sky News gazetesinin editörü Deborah Haynes, faillerin video görüşmesini gerçekleştirmek için sahte 'Ukrayna başbakanı'nın arkasına ülkenin bayrağını yerleştirdiklerini söyledi. Bunun yanı sıra, sahte arama yapan kişilerin, Ukrayna büyükelçiliğinden gelen sahte bilgileri kullanmak dahil büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Lexus ve Vovan olarak bilinen bir çift Rus komedyen, dünya liderlerine yaptıkları şaka ile tanınıyor. Irish Times'ın haberine göre, yıllar önce bu çift, Kırgızistan cumhurbaşkanı kılığında Ukrayna cumhurbaşkanı Petro Poroshenko'yu aramıştı. 

Aynı ikili, Poroshenko'ya yaptığı bir çağrıda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi de davrandı. Ayrıca İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı, Ermenistan başbakanını taklit eden bir aktörle 18 dakikalık bir görüntülü görüşme yapması için kandırdılar. Görüşme sırasında Johnson, İngiltere'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik planlarından ve eski Rus casusu Sergei Skripal'in zehirlenmesinden bahsetti. Rusya hükümeti, söz konusu 'şakacı' çift ile çalışmadıklarını belirtse de Rus devlet medyası sık sık eylemlerini tebrik ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...