İngiliz aktivistler kendilerini yere yapıştırdı

Düzenleyen:
İngiliz aktivistler kendilerini yere yapıştırdı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de bir grup aktivist, hükümetin iklim krizi kararlarını protesto etmek için kendilerini yapışkanla yere yapıştırdı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da çevreci aktivist grup Insulate Britain üyeleri, ilginç bir eylem gerçekleştirdi. 50 aktivist, hükümetin iklim değişikliği konusundaki tavırlarını protesto etmek için parlamentoya giden sokak ve caddeleri kapattı.  Eylemciler, ardından kendilerini el ve ayaklarından yere yapıştırdı. Grup, hükümete "İklim değişikliği konusunda daha ciddi adımlar atın" çağrısında bulundu. 

SÜRÜCÜLERDEN TEPKİ

73 yaşındaki bir çevre aktivisti, eli yere yapışmış halde "Olmam gereken yer burası" diye bağırdı. Bazı sürücüler ise aktivistlere "Saatlerdir yollardayız. Eylem yapacaksanız gidin Parlamento önünde yapın" şeklinde tepki gösterdi. Eylemciler ise "Geçmişte Parlamento'daki protestolardan biliyoruz, işe yaramıyor. Bu yüzden yollarda protesto etmek zorundayız" şeklinde cevap verdi. 

YAPIŞKANLAR SÖKÜLDÜ, EYLEMCİLER GÖZALTINA ALINDI

Bölgeye sevk edilen polisler ise göstericilere bir süre izin verdi. Ekipler, daha sonra ise müdahalede bulundu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri de özel ilaçlarla eylemcileri yapıştıkları yerden çıkardı. Bunun üzerine polisler bazı eylemciler yaka paça gözaltına aldı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...