İnanılmaz IŞİD iddiası! Militanlara eğitim veriliyor

/ Kaynak: AA
İnanılmaz IŞİD iddiası! Militanlara eğitim veriliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD'in savaş uçağına sahip olduğu ve eski Irak ordusundan subayların militanlara uçuş eğitimi verdiği öne sürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), IŞİD'in "savaş uçağı"nın bulunduğu ve eski Irak ordusundan subayların, militanlara uçuş eğitimi verdiğini iddia etti. Merkezi Londra'da bulunan SOHR'ın internet sitesinde yer alan açıklamasında, IŞİD'e katılan eski subayların, örgütün kontrolünde bulunan Halep'in doğu kırsalındaki El-Cerrah Askeri Havaalanı'nda, "deneyimli militanlara" pilotluk eğitimi verdiği ileri sürüldü. Çevredeki bölge sakinlerinin, Cerrah Havaalanı'ndan kalkan en az bir uçak gördüklerini ifade ettiği aktarılan açıklamada, 3 tane olduğu tahmin edilen IŞİD'in elindeki "MİG-21 ve MİG-23" model uçakların, Halep ve Rakka kentlerindeki rejime ait askeri üslere yapılan baskınlarda ele geçirildiği kaydedildi.

- "4 savaş uçağı"
Öte yandan İslami Cephe Halep basın sorumlularından Ahmed Ali de yaptığı açıklamada, muhalif Ahrar'u Şam Tugayının Cerrah Askeri Havaalanını kontrol altına alırken, "4 savaş uçağı" ele geçirdiğini söyledi.

Terör örgütü IŞİD'in de havaalanını muhaliflerden alırken uçaklara zarar vermediğini dile getiren Ali, "IŞİD, Rakka'daki Tabka Askeri Havaalanında bir kaç rejim pilotunu esir aldı. Bu esir pilotlar, şimdi IŞİD militanlarına uçakları nasıl kullanacaklarını öğretiyor" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...