'İnancımızı gasbetmelerine müsaade etmeyeceğiz'

/ Kaynak: AA
'İnancımızı gasbetmelerine müsaade etmeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kralı Abdullah: 'Bu teröristler, Müslümanları dünyanın en büyük hedefi haline getirdiler. İnancımızı gasbetmelerine müsaade etmeyeceğiz'

Ürdün Kralı Abdullah, DAİŞ (IŞİD) tehdidinin global ölçekte olduğunu belirterek, "Bu teröristler (DAİŞ), Müslümanları dünyanın en büyük hedefi haline getirdiler. İnancımızı gasbetmelerine müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Strasbourg'daki oturumunda konuşan Abdullah, DAİŞ'le mücadeleyi öncelikle Müslüman ülkelerin yürütmesi gerektiğini söyledi.
Abdullah, "Bugün İslam'a saygı göstermeyen teröristlere karşı bir savaş veriyoruz. Bu, İslam içerisindeki bir savaştır" diye konuştu.
DAİŞ tehdidinin bütün dünyayı etkilediğini vurgulayan Abdullah, "Bu teröristler (DAİŞ) Müslümanları dünyanın en büyük hedefi haline getirdiler. İnancımızı gasbetmelerine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Dinlerin birbirine saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Abdullah, birlikte yaşam kültürünün her nesilde yeniden tesis edilmesinin önemine dikkati çekti.
Avrupa'nın, İslamofobinin dünyada yükselişini durdurmak için önemli bir ortak olduğunu ifade eden Abdullah, "Bu zehir (İslamofobi) aşırılık yanlılarının ellerindeki yanlış fikir ve oyunları üzerinden oluşturulmuştur" ifadelerini kullandı. Abdullah sözlerine şöyle devam etti :
"Biz de çocukken İslam'ın aynı değerleriyle eğitildik: 'Allah'a ibadet edilen ne bir camiye, ne kiliseye ne de sinagoga zarar verme'. Ben de çocuklarıma aynı değerleri öğrettim. Onlar da kendi çocuklarına aktaracak."
DAİŞ, 4 Şubatta Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin demir kafeste ateşe verilme görüntülerini yayınlamış, Ürdün de bir gün sonra "IŞİD ve El-Kaide mensubu olmaktan" yargılanan Sacide er-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi idam ettiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...