İklim aktivistlerinden ikinci saldırı: 110 milyon dolarlık tabloyu hedef aldılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de Vincent Van Gogh'un 'Ay çiçekleri' tablosuna yapılan yemekli saldırı, Almanya’da da yaşandı. 2 iklim aktivisti, Claude Monet'in 110 milyon dolarlık 'Tahıl Yığını' tablosuna patates püresi fırlattı.

İklim aktivistleri  'protesto' için sanat eserlerini hedef almaya devam ediyor.

PATATES PÜRESİ FIRLATTILAR

İngiltere’de ünlü ressam Vincent Van Gogh'un 'Ay çiçekleri' tablosuna yapılan domates çorbalı saldırının ardından, Almanya’da 'Son Nesil' adlı çevreci bir grup da Barberini Müzesi'nde sergilenen Claude Monet'e ait Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tabloyu hedef aldı.

KORUYUCU CAM SAYESİNDA TABLO HASAR ALMADI

Tabloya ellerindeki patates püresini fırlatan iki aktivist, ardından ellerini tablonun asılı olduğu duvara yapıştırdı. Müze Sözcüsü yaptığı açıklamada, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, koruyucu cam bulunan tablonun saldırıdan hasar almadığını aktardı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Polis tarafından yapılan açıklamada ise, iki aktivistin gözaltına alındığı belirtilerek, müzeye izinsiz girme ve maddi hasar vermekten haklarında soruşturma açılacağı aktarıldı. Letzte Generation adlı grup, Alman hükümetini iklimi korumak ve fosil yakıtların kullanımından vazgeçilmesi için sert önlemler almasının talep ediyor.

Monet'in 1888 ve 1891 yılları arasında yaptığı Les Meules adlı resim serisinin bir parçası olan tablo Hasso Plattner tarafından 2019 yılında 110,7 milyon dolara satın alınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...