'İkinci adam olmaya istekli'

'İkinci adam olmaya istekli'

DÜNYA Haberleri

Davutoğlu'nun başbakanlık adaylığını değerlendiren haberlerde, "Recey Tayyip Erdoğan'a sadık olması" ve dışişleri bakanlığı dönemi öne çıkarıldı.

Batı basında Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık adaylığını değerlendiren haberlerde, "Recep Tayyip Erdoğan'a sadık olması" ve dışişleri bakanlığı dönemi öne çıkarıldı.

FInancIal TImes (İNGİLTERE):

Piotr Zalewski imzalı haberde Erdoğan'ın Davutoğlu'nun aday olmasında "paralel yapıyla mücadele ve yeni Anayasa konusundaki kararlığının etkili olduğu" yönündeki sözlerini aktaran gazete, Davutoğlu'nun da birlik mesajları verdiğini bildiriyor. Haber şöyle devam ediyor:

"55 yaşındaki eski akademisyen Davutoğlu'nun Erdoğan'ın belirlediği tüm kriterleri karşıladığı söyleniyor. En önemlisi Davutoğlu cumhurbaşkanından sonra ikinci adam olmaya istekli gibi görünüyor. Üç dönem kuralına takılan birçok üst düzey AKP'linin tersine gelecek yılki parlamento seçimlerine girebilir ve bu da bir dönem daha başbakan olmasını sağlayabilir."

Financial Times Davutoğlu'nun şimdilik rakipsiz olduğunu kaydediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...