İki ülke sınırında şiddetli çatışma: 3 asker ve 2 militan hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İki ülke sınırında şiddetli çatışma: 3 asker ve 2 militan hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri: Pakistan ile Afganistan sınırında düzenlenen askeri operasyonlarda 3 Pakistan askeri ile 2 militan hayatını kaybetti. 

Pakistan ile Afganistan sınırında düzenlenen askeri operasyonlarda 3 Pakistan askeri ile 2 militan hayatını kaybetti. Pakistan ordusundan dün yapılan açıklamaya göre güvenlik güçleri, istihbarat raporlarının ardından Kuzey Veziristan'ın Miran Şah kentinde operasyon başlattı.

Militanlarla çıkan çatışmada operasyonu yöneten binbaşının yanı sıra bir asker hayatını kaybetti. Çatışmada bir militan öldü, diğeri yaralandı.

Ordu, dün erken saatlerde Afganistan sınırı boyunca Hayber bölgesindeki Tirah Vadisi'nde militanların gizlendiği bölgelere baskın düzenlendiğini, bir askerin yaşamını yitirdiğini ve bir militanın öldürüldüğünü duyurdu.

İNTİHAR SALDIRILARINDA 9 ASKER ÖLDÜ 

Son günlerde ülkenin kuzeybatısında militanların güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında artış yaşanıyor. Hayber Pahtunhva eyaletinin Bannu ilçesinde 31 Ağustos'ta askeri konvoyu hedef alan intihar saldırısında 9 asker ölmüş, 20'si yaralanmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...