İki lider Orta Doğu’yu yeniden şekillendiriyor

Düzenleyen:
İki lider Orta Doğu’yu yeniden şekillendiriyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye-Rusya arasında özellikle Suriye bağlamında son dönemde zirveye çıkan ikili ilişkiler Batılı ülkelerin de yakın takibinde...

Türkiye’nin Avrupa’dan uzaklaştığı endişelerini saklamayan Batılı ülkeler, Ankara ile Moskova’nın yeni dönemin kapılarını açtıklarını da belirtiyor. İngiliz yayın kuruluşu Times, Türkiye-Rusya yakınlaşmasını okuyucularına, “mantık evliliği” olarak duyurdu. Times yazarı Roger Boyes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimr Putin’in ikili ilişkilerinin yeni bir dönemin kapılarını açtığını dile getirdi. İngiliz yazar “Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı’dan uzaklaşarak, Rus lider Putin’e doğru yaklaşıyor. Bu yakınlaşma kesinlikle Orta Doğu’nun yeniden şekillenmesi anlamına gelmektedir. Oyunun kuralları yeniden yazılıyor” ifadelerini kullandı. Rus Büyükelçi’ye yapılan suikaste de değinen Boyes “Moskova ve Ankara arasındaki oyunun kurallarını değiştiren ittifakı önlemek için yapılan başarısız bir girişim” diye değerlendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...