İki bayram arasındaki fark bu

/ Kaynak: İHA
İki bayram arasındaki fark bu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye ordusunun Ramazan Bayramı'nın ilk gecesinde Dera şehrine düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Ulusal Konseyi, Dera'ya bağlı El Hirak bölgesinin karadan tank ve topçu ateşine maruz kaldığını, ayrıca helikopterlerin de bölgeyi bombaladığını bildirdi. Er Rastan bölgesinde ise Esad güçleri gündüz saatlerinde bir camiyi bombaladı.

##tgvideo##

Çok sayıda kişinin de yaralandığını söyleyen muhalif kaynaklar, bölgeye sızan rejim birliklerinin, bazı sivilleri sokak ortasında infaz ettiğini kaydetti.
Bu arada şehirde aylardır devam eden kuşatma sebebiyle ciddi manada gıda ve ilaç sıkıntısının yaşandığı ifade ediliyor.
Suriye Ulusal Konseyi, özellikle El Hirak bölgesinde insanlık dramı yaşandığını belirterek, acilen kuşatmanın kaldırılarak sivillere yardım malzemesi ulaştırılması gerektiğini söyledi.

HALEP AĞIR KOKU ALTINDA

Suriye'de Esad'a bağlı askerler ile Muhalif güçler arasında yoğun çatışmalara sahne olan Halep, harabeye dönmüş halde.
Adeta bir hayalet şehri andıran Halep'te yollar yanmış tanklar,araçlarla birlikte dağ gibi yığılmış çöplerle dolu. Çöpler dört yana dağılmış durumdayken havada çöp kokularına ceset kokuları karışıyor.
Okulları vurulmuş ve aylardır okullara gidemeyen çocuklar ise çöp yığınları arasında oynuyor.Kendilerine çöpler arasında bir şeyler arayan çocuklar bazen cesetlere de rastladıklarını söylüyor.
Yetişkinlerin yakarak yok etmeye çalıştığı çöpler arasından yanan ceset kokuları da havaya karışıyor.
Atılan bombalarla harabeye dönen şehirdeki çöp yığınları da yer alınca adeta hayalet şehri andırıyor.Silahların gölgesinde yaşam mücadelesi veren halkı çok yakında çöpler nedeniyle salgın hastalıklarında vurması muhtemel görünüyor.Sokaklarda ise çöp arabaları yerine şehirden kaçmaya çalışan vatandaşlar ve ellerinde silahla bazıları çocuk yaşta denilecek muhalif güçler görülüyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...