IKBY Parlamentosu heyeti Türkiye'ye geliyor

/ Kaynak: AA
IKBY Parlamentosu heyeti Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu'dan 10 milletvekilinin, yarın Diyarbakır'a geleceği bildirildi.

nbsp;Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndan 10 kişilik milletvekili heyetinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın daveti üzerine yarın Türkiye'ye geleceği belirtildi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan IKBY Parlamentosu Milletvekili ve Sivil Toplum Komisyonu Üyesi Evar İbrahim, ziyaretleri kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kışanak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi şahsiyetlerle bir araya geleceklerini söyledi.
Diyarbakır'da faaliyet gösteren kurumlarla daha güçlü diyaloglar geliştirmek istediklerini dile getiren İbrahim, "Bu ziyaretimizde etkili kuruluşlarla fikir alışverişinde bulunmayı planlıyoruz. Oradaki sivil toplum kuruluşlarıyla barış dilinin geliştirilmesi ve kültür çalışmalarının arttırılması için görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.
Kobani'ye gitmeyi de düşündüklerini ifade eden İbrahim, oradaki durumdan haberdar olmayı ve şehrin kurtarılmasından sonraki halini görmek istediklerini sözlerine ekledi.
Türkiye'yi ziyaret edecek heyetin başkanlığını Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Parlamento Grup Başkanı Salar Mahmut'un, yardımcılığını da Goran Hareketi Milletvekili Perva Ali'nin yapacağı kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...