IKBY, dünyadan kopuyor

Düzenleyen:
IKBY, dünyadan kopuyor

DÜNYA Haberleri

Habur Sınır Kapısı’na yakın bölgede devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri ile Irak Silahlı Kuvvetlerinin ortak düzenlediği tatbikat devam ediyor.

Ünsal Ergel ANKARA

12 günü tamamlayan tatbikatta yapılan işler rutine binerek zamana yayılıyor.  Ancak Bağdat’ın tavrına göre her an tatbikatın operasyona dönmesi bekleniyor. Türkiye’nin muhtemel bir harekâta askerî olarak katılması beklenmezken, lojistik yönden destek verilmesinin ise kaçınılmaz olduğu söyleniyor. Ancak A-B-C planları arasında TSK unsurlarına yönelik bir müdahale söz konusu olursa en sert şekilde askerî güç kullanımı da bulunuyor.

IKBY’ye hava ambargosundan ardından gündeme gelen Irak petrollerine ilişkin de Türkiye bundan sonra sadece Bağdat’ı muhatap alacak. Habur Sınır Kapısı’nın durumu netlik kazanmazken Türkiye, Irak ve Suriye’nin sınırlarının kesiştiği noktada bulunan Silopi Ovaköy Sınır Kapısı ihtimali de yetkililerce detaylı şekilde değerlendiriliyor. IKBY’nin çeşitli aracılarla Türkiye ile görüşme yapabilmek için girişimlerde bulunduğu öğrenilirken, referandum sonrasında hiçbir şekilde bir müzakerenin söz konusu olamayacağının aracılı ve aracısız olarak muhataplara iletildiği ifade ediliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...