İhvan'a yönelik yeni tutuklama kararları

/ Kaynak: AA
İhvan'a yönelik yeni tutuklama kararları

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da olağanüstü hal başsavcılığının, dün gözaltına alınan El-Minye eski valisi Mustafa Kamil İsa hakkında 15 günlük tutuklama kararı aldığı belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre dün, "yönetimi devirmeye çalışmak ve şiddet olaylarına teşvik etmek" suçlamalarıyla gözaltına alınan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Minye- İdari Büro üyesi eski vali İsa hakkında başsavcılık tarafından 15 gün tutuklama kararı çıktı. İsa'nın tutuklu bulunduğu yerin, güvenlik gerekçesiyle gizli tutulduğu ifade edildi. Mustafa İsa, Mısır makamlarının ülkenin 9 kentinde geçen Pazartesi'den bu yana İhvan mensuplarına karşı "şiddet ve terörle mücadele" adı altında yürütülen operasyon kapsamında dün 14 İhvan lideriyle beraber gözaltına alınmıştı. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile yardımcıları Hayrat Şatır ve Reşad Beyyumi başta olmak üzere, İhvan ile Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu darbe karşıtı birçok kişi gözaltına alınmıştı. nbsp; nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...