İdamda ölmeyen mahkuma ikinci infaz

İdamda  ölmeyen mahkuma ikinci infaz

DÜNYA Haberleri

İran'da bir gazete, uyuşturucu kaçakçılığından idam edildikten sonra ölmediği fark edilen bir mahkumun yeniden asılacağını bildiriyor.

nbsp;Üstünde bir kilo metamfetaminle yakalanan ve güvenlik nedenleriyle soyadı açıklanmayan Alireza adlı mahkum, uyuşturucu kaçakçılığından dolayı idam cezasına çarptırılmış, infazı da bu ay gerçekleştirilmişti. Asıldıktan 12 dakika sonra sağlık görevlileri tarafından öldüğü açıklanan mahkumun cesedi gömülmek üzere morga gönderilmişti. Ama ertesi gün aileye verilmek üzere cesedi hazır eden görevli, ceset torbasının içinde su buharı olduğunu fark etti. Hâlâ hayatta olduğu anlaşılan Alireza hastaneye kaldırıldı. İran devlet gazetesi Jam-e-Jam'ın aktardığı habere göre İran'daki adli yetkililer bir daha idam edilmeden önce Alireza'nın iyileşmesi için beklenmesine karar verdi. İran'da mahkeme, mahkumun asılmayla değil, ölümle cezalandırılmasına kanaat getirildiğinden yeniden idam edilmesi gerektiğine karar verdi. Ama İran'ın yüksek idam oranından endişelenen insan hakları savunucuları Alireza'nın canının bağışlanması gerektiğini söylüyor. Jam-e-Jam gazetesi, kendilerine konuşan bir aile üyesinin "Cesedini almaya gittiğimizde hâlâ hayatta olduğunu duyunca inanamadık. Buna en çok iki kızı sevindi." dediğini yazıyor. İran kanunlarına göre idam edilecek mahkumların nispeten sağlıklı olması gerekiyor. Hamile veya komada olan mahkumların idamı erteleniyor. Ama taşa tutularak idam edilmesine kanaat getirilen mahkumların canı hayatta kalmaları veya çukurdan çıkabilmeleri durumunda bağışlanıyor. (BBC Türkçe)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...