İbadi'den acı itiraf

İbadi'den acı itiraf

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı, "Askerlerimiz Musul'dan kaçarken terör örgütüne büyük bir cephane ile 2300 Humwee zıhlı araç bıraktı" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in silah gücüyle ilgili çarpıcı açıklamayı Irak Başbakanı Haydar el İbadi yaptı. Ülkesinin IŞİD'le mücadelesi konusunda konuşan İbadi, "Irak ordusu şehirden kaçarken arkalarında IŞİD'e büyük bir cephane bıraktı. nbsp;Terör örgütü Musul'da, Irak ordusuna ait 2300 Humwee tipi zırhlı araca el koydu" dedi. IŞİD'in ele geçirdiği zırhlı aracın Irak ordusuna maliyeti tam olarak bilinmiyor. Şimdi ise ABD Savunma Bakanlığı, Irak ordusuna yeni 1000 adet Humwee zırhlı araç satmak için pazarlık yapıyor. Tam donanımlı Humwee zırhlı aracın Irak'a maliyetinin 579 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor. nbsp;
82?POLİS?VE ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Irak'ın Samarra şehrinde bomba yüklü bir tankla, silah deposuna düzenlenen intihar saldırısında 45 Irak polisi öldü, 33'ü yaralandı. Felluce'de askeri karargaha düzenlenen saldırıda ise 37 asker hayatını kaybetti.?Saldırıları IŞİD'in gerçekleştirdiği açıklandı.
"IŞİD'E KARŞI EN AĞIR YENİLGİYİ MUSUL'DA ALDIK"
Başbakan Haydar el İbadi, Irak ordusunun terör örgütü IŞİD'e karşı en ağır yenilgiyi Musul'da aldığını itiraf etti. İbadi, terör örgütünün şehirde kalan silahlara da el koyduğunu söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...