İbadi: DAEŞ'e karşı başarı kazandık

İbadi: DAEŞ'e karşı başarı kazandık

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkenin askeri, siyasi, güvenlikle ilgili ve ekonomik risklerle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, buna rağmen DAEŞ'e karşı çeşitli cephelerde başarı kazandıklarını açıkladı.

İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak askeri, siyasi, güvenlikle ilgili ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya bulunuyor. Ülkenin içinden geçtiği siyasi sorunlara rağmen askeri alanda DAEŞ'e karşı çeşitli cephelerde başarı kazandık." ifadelerini kullandı.
Şii milislerden oluşan Haşdi Şaabi'nin DAEŞ'e karşı savaşın vazgeçilmez oluşumu olduğunu dile getiren İbadi, şunları kaydetti:
"Mercinin (Sistani) çağrısı üzerine Haşdi Şaabi'ye katılan gönüllüleri görmezden gelemeyiz. Sivillere yönelik (Felluce) yapılan ihlaller kurumsal değil bireyseldir. Kurumsal ve bireysel ihlaller arasında açık fark var. Herhangi bir ihlale karşı da susmayacağız ve hangi tarafa bağlı olurlarsa olsunlar bunu yapanları cezalandıracağız."
İran'a yakınlığıyla bilinen Haşdi Şaabi'ye bağlı Şii milislerin Felluce operasyonu sırasında evlerini terk etmek zorunda kalan sivillere karşı öldürme, kaçırma ve işkence ihlallerinde bulunduğu bildirilmişti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...