Husiler'in füze yağmuru İsrail'i zora soktu: Daha önce hiç kullanmadığı silahı aktif etti

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Husiler'in füze yağmuru İsrail'i zora soktu: Daha önce hiç kullanmadığı silahı aktif etti

DÜNYA Haberleri  / Insider

İsrail, şimdiye kadar hiç kullanmadığı ABD-İsrail yapımı Arrow-3 sistemini aktif ettiğini açıkladı. İlk olarak 2017'de konuşlandırılan Arrow-3, İsrail'in hava savunma ağının en gelişmiş araçları arasında gösteriliyor.

İsrail, Husiler tarafından atılan bir füzeyi durdurmak için Arrow-3 sistemini ilk defa kullandığını doğruladı. Yemen'de İran destekli bir grup olan Husiler, Perşembe günü İsrail'i balistik füze yağmuruna tuttu, bir ayı aşkın bir süredir Gazze'de büyük bir sivil katliamı yapan İsrail, bu füze saldırısına yeni silahlarıyla karşı koydu. 

Amerikan Insider sitesinin haberine göre, İsrail güçleri Arrow sistemi aracılığıyla Kızıldeniz üzerinde füzeleri durdurdu. İsrail ordusu, füze tehditlerini ortadan kaldırmak için Arrow-3 sistemini kullandığını duyurdu. Bu silah, 2017'de konuşlandırılmıştı ve ilk defa kullanılmış oldu.

İSRAİL İLE ABD İŞBİRLİĞİNDE GELİŞTİRİLDİ 

ABD ile İsrail'in ortaklaşa geliştirdiği Arrow-3 anti-balistik füze sistemi, ilk defa 2000 yılında konuşlandırılan Arrow-2'lerin devamı ve tamamlayıcı sistemi olarak gösteriliyor. Arrow-2 ise, İsrail-Hamas arasındaki son bir aydır devam eden savaşta iki defa kullanıldı. 

Her iki Arrow sistemi de kısa ve orta menzilli balistik füzeleri ateşlemek için iki aşamalı katı yakıtlı önleyiciler kullanıyor ve bir fırlatıcı, radar ve savaş yönetim sisteminden oluşuyor. Ayrıca iddia edildiği üzere, Arrow-2, üst atmosferdeki füzeleri engellemek için tasarlanırken, Arrow-3 ise uzaydaki tehditleri ortadan kaldırabiliyor.

İki sistem birlikte, İsrail'in çok katmanlı hava savunma ağının en üst kademesini oluşturuyor. Arrow sistemlerinin bir alt kademesinde ise orta ila uzun menzilli roketleri ve füzeleri 185 mil'e kadar ateşleyebilen David's Sling var. Onun altında ise hava savunma sistemlerinin en bilineni ve bugüne kadar en çok aksiyona sahne olan Demir Kubbe yer alıyor. Kısa menzilli topçu ateşini ve roketleri engellemek için tasarlanmıştır.

İsrail ayrıca, balistik ve seyir füzelerinden insansız hava araçlarına kadar birçok mühimmatı etkisiz hale getirebilen ABD yapımı karadan havaya füze sistemi olan MIM-104 Patriot füze savunma bataryasını da kullanıyor. 

Bu arada ABD'li yetkililer, İran destekli Husiler'in Çarşamba günü Yemen açıklarında bir Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürdüğünü belirtti. Böylece, son yıllarda ikinci defa Husiler bir Amerikan İHA'sını düşürmeyi başardı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda13 Kasım 2023 07:34

gazze için katliam malzemesi lazım tabi ,husiler asla islam dünyasını temsil edemez

Ahmet 11 Kasım 2023 13:52

İran destekli Husiler, İran destekli Hizbullah, İran destekli Haşdi Şabi. İsrail'e karşı Hamas'a yardımcı olan bunlar. Sünniler nerde?

Sonraki Haber Yükleniyor...