Husiler, Husi karşıtı göstericilerin üzerine ateş açtı: 3 yaralı

/ Kaynak: AA
Husiler, Husi karşıtı göstericilerin üzerine ateş açtı: 3 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Husiler, Taiz'de göstericilerin üzerine ateş açtı, 3 kişi yaralandı.

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde düzenlenen "Husi karşıtı" gösteriye, silahlı Husi Ensarullah örgütü militanları tarafından ateş açıldığı, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husilerin kentteki varlığını protesto etmek isteyen kalabalık bir grup, Taiz'in merkezindeki Cemal Abdunnasır Caddesi'nden Özel Kuvvetler Karargahı'na doğru yürüyüş düzenledi.
Karargah önünde toplanan kalabalığa Husi militanlar gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Açılan ateş sonucu yaralanan 3 kişinin kentteki hastanelere kaldırıldığı belirtilirken çok sayıda göstericinin de atılan gaz nedeniyle zor anlar geçirdiği ifade edildi.
Silahlı kişilerin kenti terk etmesini isteyen göstericiler "Bugünden sonra Husilere hayır" şeklinde sloganlar attı.
Husi militanlar, sabah saatlerinde Taiz Havaalanı ve Vadi'l Kadı bölgesinde bulunan yargı binalarını kontrol altına almıştı.
-Taiz kuzey ve güneyi birbirine bağlıyor
Ülkenin kuzeyindeki başkent Sana ile Yemen'in güneyindeki büyükşehir Aden arasında geçiş noktası konumundaki 615 bin nüfuslu Taiz kenti kuzeyi kontrol eden Husiler ile güneye egemen olan merkezi yönetim ve Sünni aşiretler arasında stratejik önemini koruyor.
Geçen yıl içinde başkent Sana, Amran ve Hudeyde kentlerini ele geçirerek kuzeyden güneye doğru yayılmacı bir strateji izleyen Ensarullah örgütü Taiz'den sonra, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husilere karşı geçici olarak yönetim merkezi ilan ettiği Aden kentini ele geçirmeyi hedefliyor.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta güneydeki Aden'e gitmiş ve burada Cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini açıklamıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...