Husiler: BAE, bir köyle bile savaşamayacak kadar aciz ve güçsüz

Düzenleyen:
Husiler: BAE, bir köyle bile savaşamayacak kadar aciz ve güçsüz

DÜNYA Haberleri

Yemen'de meşru hükûmet ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine karşı savaşan İran destekli Husiler, BAE'nin Yemen'deki faaliyetlerini işgal olarak niteleyerek ABD'nin desteğini kesmesi halinde bu ülkenin Yemen'de bir köyle bile savaşamayacak kadar aciz olacağını vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İran arasındaki gerginlik tırmanırken, ABD desteğindeki Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'deki İran destekli gruplara yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son dönemde yaşanan gelişmeler tansiyonu ayrı bir boyuta taşımış durumda. Son olarak Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ve meşru hükûmete karşı savaşan İran destekli Husiler'den flaş bir açıklama geldi. 

"BAE, BİR KÖYLE BİLE SAVAŞAMAZ"

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın aktardığına göre Husiler örgütü sözcüsü Muhammed Abdusselam, sosyal medya hesabı üzerinden, BAE'nin Yemen'deki faaliyetlerini eleştirerek bu ülkenin Yemen'de bir köye karşı bile savaşamayacak kadar güçsüz ve zayıf olduğunu belirtti. Abdusselam ayrıca, BAE'nin ABD'siz hiçbir şey yapamayacağını vurguladı.

"SÖMÜRGECİ-UŞAK İLİŞKİSİ"

Ayrıca ABD'yi sömürgeci olarak tanımlayan Abdusselam, BAE'ye de bölgesek uşak ve kiralık unsur nitelemesinde bulunarak, "Yemen'e karşı bu savaş gizli kalması gerekenleri ortaya çıkardı. Bu savaş, BAE'nin ABD'siz hiçbir ağırlık ve konumunun olmadığını gösterdi" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL SİLAHLARIMIZ VAR"

Yanı sıra Husiler sözcüsü bir başka paylaşımında, Suudi Arabistan ve BAE güçlerine karşı özel silahları olduğunu öne sürdü. Yemen'in şimdiye kadar görülmemiş bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden sözcü, "Özel, gelişmiş silahlar ve tecrübe elde ettik ve bu alanda derinleşmemiz Yemen için tarihi bir onur sermayesi sayılacaktır" dedi.

BAE'NİN 15 TEMMUZ MUAMMASI

Öte yandan BAE'nin 15 Temmuz 2016'daki kanlı darbe girişiminde Türk hükûmetini düşürmeye yönelik faaliyetlere destek verdiği yönündeki iddialar hala konuşuluyor. BAE'nin Filistin davası ve Katar konusundaki yaklaşımları da eleştirilen noktalar arasında. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin kardeş ve dost ülke olarak tanımladığı Somali ve Sudan'da da içişlerine müdahalede bulunmaya çalışan BAE'nin Yemen'deki varlığı tartışılıyor. 

SUUDİ ARABİSTAN ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ KOALİSYONUN YEMEN'DEKİ ROLÜ

Bununla beraber BAE ve Suudi Arabistan, Yemen'de sivillere yönelik saldırılar nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalıyor. Uluslararası raporlar Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husiler ile savaşırken hedef gözetmeksizin sivilleri de öldürdüğünü gözler önüne seriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...