Humus için ateşkes çağrısı

/ Kaynak: AA
Humus için ateşkes çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

SMDK Başkanı Carba, 'Humus'ta bir insanlık savaşı veriliyor. Humus sakinlerinin talebi üzerine, ramazan ayı boyunca ateşkes istedik' dedi.

Suriye Muhalifler ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed Asi el Carba, Humus'ta bir insanlık savaşı verildiğini belirterek, ramazan ayı boyunca Humus'taki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu. nbsp;Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Dışişleri Konutu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Carba, Humus'taki insani durumun kaygı verici olduğunu söyledi. Humus'ta yaşanan çatışmalara son verilmesini talep eden SMDK Başkanı Carba, "Humus'ta bir insanlık savaşı veriliyor. Ramazan ayının birinci günündeyiz. Biz Humus sakinlerinin talebi üzerine orada insani bir felaket yaşandığı için ramazan ayı boyunca ateşkes istedik. Bu mübarek ayda Humus'ta yaşanan çatışmaların durmasını talep ediyoruz" diye konuştu. nbsp;Carba ayrıca, Suriye'nin dostlarından, ramazan ayı boyunca Suriye rejimi üzerindeki baskılarını artırmalarını istediklerini ifade etti. nbsp;SMDK tarafından geçici hükümet başbakanı seçilen ve dün istifasını açıklayan Gassan Hito ile birkaç gündür telefonda görüştüğünü de kaydeden Carba, Hito'nun, muhalefet içerisinde birlik sağlanması çağrısında bulunduğunu aktardı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...