Humus haritadan siliniyor!

- Güncelleme:
Humus haritadan siliniyor!

Dünya Haberleri

Suriye ordusu, Humus'u havadan ve karadan aralıksız vuruyor! Şehre, her 30 saniyede bir havan düşüyor. Bir haftada ölenlerin sayısı bini aştı. Humus'ta taş taş üstünde bırakmayan Esad'ın ordusu, kaçmaya çalışan sivilleri de takip ediyor.

Humus'u yaklaşık bir haftadır dünyaya kapatan Esad yönetimi, şehri karadan ve havadan bombalamaya devam ediyor. Bir haftalık saldırılarda ölenlerin sayısının sadece bu şehirde bini geçtiği ifade ediliyor. Konsey, ülke genelinde 64 kişinin öldüğünü belirtirken, sadece Humus kentinde 50 civarında insanın katledildiğini, Suriye ordusunun operasyonlarının kentin birçok bölgesinde devam ettiğini duyurdu. Bölgede bulunan BBC muhabiri de, Esad yönetimine başlatılan ayaklanmanın merkezlerinden biri olan kente yarım dakikada bir havan mermisi düştüğünü söyledi. Suriyeli muhalif aktivistler, Humus'ta devam eden operasyonlar sırasında bir hastaneye havan topu atıldığını belirtti. Aktivistler, hastanenin havan topu saldırısına hedef olması dolayısıyla birçok yaralının tedavi edilemediğini ve bazı hastane personelinin hastaneyi terk ettiğini kaydetti. Bazı muhalifler, bunun ayaklanmanın başladığı mart ayından bu yana gördükleri en şiddetli saldırı olduğunu söyledi. Bir muhalefet temsilcisi de, saldırıda helikopter ve tankların kullanıldığını belirterek ordunun, kaçmaya çalışan sivilleri takibe aldığını kaydetti.


Humus haritadan siliniyor! nbsp;

İKİ BAYRAKLI SURİYE
KIRMIZI YEŞİLE DÖNDÜ
Suriye'de Esad rejimine muhalefet her geçen gün büyürken Suriye bayrağı da değişti. Esad yönetimi iki yıldız ve beyaz, yeşil, kırmızıdan oluşan bayrağı kullanırken, Özgürlük Ordusu üç yıldız, beyaz, yeşil, siyah renkli yeni bayrağı kullanıyor. Şimdiki Suriye bayrağını "kanlı bayrak" olarak niteleyen halk, "özgürlük bayrağı" ile Humus ve Homs şehirlerini donatıyor. nbsp;











UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...