Hong Kong'da 4 gösterici tutuklandı

/ Kaynak: AA
Hong Kong'da 4 gösterici tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Polis, parlamento binasına girmeye çalışan göstericilere müdahale etti, 4 kişiyi tutukladı.

Yaklaşık iki aydır hükümet karşıtı gösteriler yapan Hong Konglu eylemciler, parlamento binasına girmeye çalıştı.
Bir grubun, kırdıkları binanın camından Hong Kong parlamentosuna girmeye çalışması üzerine polis göstericilere müdahale etti.
Göstericilere biber gazı ve copla müdahale eden polis, yaşları 18 ile 24 arasında değişen 4 kişiyi tutukladı.
Parlamento binasına girme girişimi, göstericiler arasında ilk kez fikir ayrılığına yol açtı. Göstericilerin bir kısmı, parlamentoya girme girişimine tepki gösterirken, diğerleri hükümet yetkililerinin yaklaşık iki aydır devam eden eylemlere rağmen uzlaşmaya yanaşmaması nedeniyle girişimi haklı buluyor.
Gösterileri organize eden öğrenci gruplarının liderleri ise daha temkinli yorumlarda bulundu.
Scholarism grubunun lideri Joshua Wong, öğrenci liderlerinin göstericilerin eylemlerini kınamayacağını belirterek "Yöntemler konusunda bazı anlaşmazlıklarımız olsa da amacımız demokrasi" şeklinde konuştu.
Hong Kong Öğrenci Federasyonu'nun Genel Sekreteri Alex Chow ise hükümetin olayları bu raddeye getirdiğini ancak pasif direnişin en büyük kozları olduğunu söyledi.
Yayınlanan bir videoda, hükümet karşıtı gösterilere destek veren milletvekili Fernando Cheung'un, göstericilerin bina camını kırmasını engellemeye çalışırken göstericiler tarafından geri çekildiği görülüyor.
Çin'in Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...