Hong Kong'da 12 protestocu gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Hong Kong'da 12 protestocu gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hong Kong polisi, Mong Kok bölgesinde bir araya gelen göstericilerden 12'sini gözaltına aldı.

Hong Kong'un Mong Kok bölgesinde toplanan, hükümet karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen sarı şemsiyeler taşıyan yüzlerce protestocu "Evrensel oy hakkı istiyoruz" şeklinde slogan attı.
Polisin bazı yolları güvenlik kordonu ile kapatması üzerine gerilim arttı. Polis ile göstericiler arasında çıkan arbedede iki polisin yaralandığı bildirildi. Polis protestocuları dağıtmak için biber gazı ve cop kullandı.
Hükümet tarafından yapılan açıklamada, yaşları 13 ile 43 arasında değişen, aralarında iki kadının da bulunduğu 12 göstericinin "polise mukavemet suçundan" gözaltına alındığı bildirildi.
Hükümet açıklamasında, protestocuların yolları kapatarak kargaşa yaşattığı ve polis tarafından yapılan "bölgeyi boşalt" uyarılarını dikkate almadıkları bildirildi.
Çin yönetimi, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklanmıştı. Bunun üzerine Hong Kong'lu öğrenciler Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.
Bölgede 28 Eylül'den bu yana süren gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı. Gösterilerin başlamasından bu yana 995 protestocu polis tarafından gözaltına alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...