Hollande, Danimarka'daki saldırıları kınadı

/ Kaynak: AA
Hollande, Danimarka'daki saldırıları kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırıları kınadı. Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve ise Danimarka'ya gidecek.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İsveçli karikatürist Lars Vilks'in organize ettiği toplantıya ve bir sinagoga düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.
Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollande'ın Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt'i arayarak, "Fransa'nın terörle mücadele konusunda Danimarka hükümeti ve halkı ile tam dayanışma içinde olduğunu bildirdiği" kaydedildi.
Yine aynı açıklamada, İçişleri Bakanı Bernard Cazeuneve'ün, en kısa zamanda Danimarka'ya gideceği ifade edildi.
Başbakan Manuel Valls de yaptığı ayrı bir açıklamada, saldırıları kınadı. Valls, saldırıları, "ifade özgürlüğüne yönelik bir darbe" olarak niteledi.
İsveçli karikatürist Lars Vilks'in organize ettiği toplantıda Fransa'nın Kopenhag'daki Büyükelçisi François Zimeray da bulunuyordu. Büyükelçi, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.
Kopenhag'da dün karikatürist Lars Vilks'in organize ettiği toplantının yapıldığı yerde ve gece yerel saatle 01.00 sıralarında bir sinagoga düzenlenen iki ayrı saldırıda toplam iki kişi hayatını kaybetti, beş polis yaralandı.
Fransa'da ise geçen ay düzenlenen üç ayrı terör saldırısında 17 kişi öldürülmüş, saldırıların sorumlusu üç kişi polis operasyonlarında ele geçirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...