Hollande bir ilki gerçekleştirdi

/ Kaynak: AA
Hollande bir ilki gerçekleştirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa siyasi tarihinde bir ilk. François Hollande'ın popülaritesi, ülkeyi sarsan terör saldırılarının ardından 21 puan artarak yüzde 40'a çıktı.

Ülkenin saygın kamuoyu araştırma kuruluşlarından Ifop'un araştırmasına göre, ülke siyasi tarihinde hiçbir lider bu kadar kısa sürede popülaritesini 21 puan artırmayı başaramadı.
Fransa'da son olarak 1991 yılındaki Körfez Savaşı sırasında ocak ve mart aylarında eski Cumhurbaşkanı François Mitterand, popülaritesini 19 puan yükseltme başarısını göstermişti.
Ifop şirketine göre, ''terör saldırıları ile ilgili krizi iyi yönetmesi ve dünya liderlerini terörle dayanışma için Paris'te toplayabilmesi'' Hollande'ın popülaritesindeki artışta en önemli neden oldu.
Hollande dışında Başbakan Manuel Valls de, son 10 gün içinde popülaritesini 17 puan yükselterek yüzde 61'e çıkardı.
Fransa'da terör saldırılarından önce yaşanan ekonomik kriz ve giderek artan işsizlik yüzünden Hollande'ın popülaritesi yüzde 19'a düşmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...