Hollanda Kraliyet Ordusu'ndan eyalet meclisine

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Hollanda Kraliyet Ordusu'ndan eyalet meclisine

Dünya Haberleri  / AA

Hollanda'nın Güney Hollanda eyaletinde, Hristiyan Demokrat Partili (CDA) bir meclis üyesinin eyalet yönetimine seçilmesinden dolayı boşalan yere seçilen Mustafa Bal, yemin ederek görevine başladı.

nbsp;Meclisin bugünkü oturumunda yemin eden Bal, siyasi çalışmalarının yanı sıra Hollanda Kraliyet Ordusu'nda da görev yapıyor. Bal'ı yemin töreninde askeriyedeki mesai arkadaşları da yalnız bırakmadı. Siyasetle askeriyedeki görevini bir arada götüreceğini belirten Bal, eyalet meclisinde daha çok ulaştırma ile çevre komisyonlarında görev alacağını söyledi. Aynı zamanda askeri sendika başkanlığını yürüttüğünü de hatırlatan Bal, "Hem Hollanda Kraliyet Ordusu'nda görev yapmam hem de siyasetle uğraşman engel teşkil etmiyor. Bilakis çalışma arkadaşlarımdan ve üstlerimden destek alıyorum. O yönden çok memnunum" diye konuştu. Uzun yıllardır içinde bulunduğu siyasette ilerlemeye çalıştığını ve milletvekili olmayı hedeflediğine vurgu yapan Bal, "Yemin ettikten sonra görevime başladım, çok mutluyum. Beni buraya getiren Türk toplumunun sorunlarına çözüm bulmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Toplumun sorunlarıyla yakından ilgileneceğim" dedi. Eyalet meclisine yeni seçilen Mustafa Bal, 2 Mart 2011 tarihinde yapılan eyalet meclisi seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmiş ama seçilememişti.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...