Ateşkes sonrası havalimanına akın ettiler! Ermeniler, Hocalı'yı terk etmeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ateşkes sonrası havalimanına akın ettiler! Ermeniler, Hocalı'yı terk etmeye başladı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Azerbaycan'ın Karabağ'da gerçekleştirdiği antiterör operasyonunun ardından yüzlerce Ermeni, Rus barış güçleri aracılığıyla Hocalı'dan ayrılmaya başladı. Bölgeden gelen görüntülerde çok sayıda Ermeni'nin valizleriyle havalimanı ve terminallere akın ettiği yer aldı.

Azerbaycan, Karabağ'da antiterör operasyonu başlattı. Ardından Ermenistan destekli silahlı örgütler hedef alındı. Azerbaycan düşman mevzilerini bir bir vururken Karabağ Ermenileri kendilerini lağvederek silah bırakmayı kabul etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı "Rus barış güçlerinin katılımıyla ateşkes anlaşmasına varıldı. Karabağ'daki silahlı oluşumlarının dağıtılması ve tamamen silahsızlandırılması sağlandı" açıklamasıyla bunu doğruladı.

"SİVİLLERE ZARAR VERMEDİK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de düzenlediği basın toplantısında, operasyonunun başarıyla tamamlandığını söyledi. Aliyev "Sadece bir günde bütün görevler yerine getirildi, teröristler cezalandırıldı. Ermenistan'ın bıraktığı kanunsuz birlikler Karabağ'dan çıkarıldı. Sivillerin zarar görmesmesine özen gösterdik. Azerbaycan kendi egemenliğini yeniden sağladı. Artık yasa dışı Ermeni silahlı grupların mevzilerinden çıkıp silahlarını teslim etme süreci başladı. Karabağ'daki Ermeni ahali de artık rahat nefes alabilecek. Onlar bizim vatandaşımız. Ermeni halkı ile hiçbir düşmanlığımız yok. Biz rejiminin başındakileri suçladık" ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN'DAN DİYALOG ÇAĞRISI

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise "Ermeniler teorik olarak Azerbaycan altında yaşayabilir ancak diyalog hayati. Azerbaycan'ın insani koridor önerisi etnik temizliğe davettir" değerlendirmesinde bulundu. 

Ateşkes sonrası havalimanına akın ettiler! Ermeniler, Hocalı'yı terk etmeye başladı

ERMENİLER HOCALI'YI TERK EDİYOR

Bu gelişmeler sonrası Karabağ'a bağlı Hocalı'da yaşayan Ermeniler, Rus Barış Güçleri aracılığıyla bölgeden ayrılmaya başladı. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu yüzlerce kişi bavullarını toplayıp yola düştü. Bu sebeple havalimanı ve terminallerde yoğunluk yaşanmaya başladı. 

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, dün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hemen ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybetti. Söz konusu terör saldırısı sonrasında Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da “antiterör” operasyonu başlattığını ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdiklerinin, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdiklerinin, takviye birimler oluşturduklarının, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettiklerinin, mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...