Hocalı katliamının faillerinden Haçaturyan'a 15 yıl hapis cezası: Soykırım suçundan yargılandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hocalı katliamının faillerinden Haçaturyan'a 15 yıl hapis cezası: Soykırım suçundan yargılandı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan’da uluslararası arananlar listesinde bulunan Hocalı ilinin Meşeli köyünde yaşanan katliamın faillerinden olan Ermeni asıllı Vagif Haçaturyan, çıkarıldığı mahkemede 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

22 Aralık 1991'de Azerbaycan'ın Hocalı ilinin Meşeli köyünde yaşanan katliamın faillerinden olan Ermeni asıllı Vagif Haçaturyan, Azerbaycan’da uluslararası arananlar listesinde bulunuyordu. Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla tedavi görmek için Ermenistan'a geçiş yapmaya çalışan 68 yaşındaki Haçaturyan, Azerbaycan sınır muhafızlarınca 29 Temmuz’da Laçın sınır kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alınmıştı.

15 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Haçaturyan, Bakü Askeri Mahkemesi Hakimi Zeynal Ağayev'in başkanlığında gerçekleştirilen duruşmada soykırım suçundan yargılandı ve 15 yıl hapis cezasını çarptırıldı. Ermeni güçleri, 22 Aralık 1991'de Hocalı ilinin Meşeli köyüne silahlı baskın düzenlemiş, saldırıda 27 Azerbaycanlı öldürülmüş 14 kişi ise yaralamıştı.

Hocalı katliamının faillerinden Haçaturyan'a 15 yıl hapis cezası: Soykırım suçundan yargılandı

HOCALI KATLİAMI

1992 yılının 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecesinde bölgedeki 366. Alayın da desteğini alan Ermeni güçleri, Hocalı kasabasının giriş ve çıkışlarını kapatarak, Azeri resmi kaynaklara göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 sakin öldürdü ve toplam 487 kişi ağır yaraladı.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...