Hizbullah'tan ateşkes kararına ilk yorum: Anlaşmanın bir parçası değiliz ama bağlı kalacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hizbullah'tan ateşkes kararına ilk yorum: Anlaşmanın bir parçası değiliz ama bağlı kalacağız

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışmalarında 46 gün geride kalırken, Gazze diplomasisi sonuç verdi. Katar arabuluculuğunda 'insani ara' ilan eden İsrail, karşılıklı esir takası yapılacağını da duyurdu. İsrail-Hamas anlaşmasına ise Hizbullah'tan ilk açıklama geldi. Ateşkes anlaşmasını saygıyla karşıladıklarını belirten Hizbullah kaynakları, "Ateşkesin bir parçası değiliz ama İsrail ateşkese uyarsa biz de ateşkese bağlı kalacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile 6 haftadır süren saldırılara 4 günlük insani ara verileceğini duyururken, Hizbullah'tan da karara ilişkin ilk açıklama geldi.

El Cezire'ye konuşan Hizbullah kaynakları, ateşkesin bir parçası olmadıklarını ancak israil ateşkese uyarsa kendilerinin de anlaşmaya bağlı kalacaklarını duyurdu.

Gazze'de binlerce kişinin katledilmesine yol açan saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, bir süredir pürüzlerin giderilmeye çalışıldığı geçici ateşkes ve rehine takası konusunda Hamas ile anlaşmaya vardı.

'GAZZE'DE İLK REHİNELER YARIN SERBEST BIRAKILACAK"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail'in anlaşma kapsamında Gazze Şeridi'nden ilk rehinelerin yarın serbest bırakılmasının beklendiğini ifade etti. Bakan Cohen, ilk etapta kaç kişinin serbest bırakılacağına dair detay vermedi.

50 REHİNENİN SERBEST BIRAKILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden gece saatlerinde yapılan açıklamada, kabinenin dün akşam yapılan oylamada Gazze'deki esirlerin tümünün serbest kalması hedefinin ilk aşamasını onayladığı duyuruldu.

Açıklamada, "Buna göre kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 gün boyunca serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor. Her 10 rehinenin serbest bırakılması, çatışmalara ek 1 gün ara daha verilmesini sağlayacak" ifadeleri kullanıldı.

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ebu Merzuk ise Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, 4 günlük geçici ateşkesin yarın saat 10.00'da başlayacağını söyledi.

HİZBULLAH, İSRAİL'E AİT 12 ASKERİ ÜSSE SALDIRDI

Hizbullah, Lübnan sınırında İsrail'e ait 12 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.  İsrail'in sınırdaki bazı noktaların askeri noktalarının güdümlü füze ve "uygun silahlarla" vurulduğu, bildirilen açıklamada  "Er-Rahib" ve "Ziryat "askeri noktasının da yarım ton ağırlığındaki "Burkan füzesi" ile hedef alındığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...