Hizbullah İsrail'i, İsrail de Lübnan'ı hedef aldı! Bölgede gerilim kaldığı yerden devam etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hizbullah İsrail'i, İsrail de Lübnan'ı hedef aldı! Bölgede gerilim kaldığı yerden devam etti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ateşkes sona erdi, İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarına hız kesmeden devam etti. Ülkenin güneyinde çatışmalar yeniden başlarken kuzeyde de Lübnan ile gerilim tırmandı. Lübnan'da Hizbullah İsrail'i, İsrail de komşusunu hedef aldı, işte bölgede son gelişmeler...

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail, 7 Ekim'de Gazze'yi bombalamaya başladı. İsrail ordusu 24 Kasım'a kadar saldırılarını aralıksız olarak sürdürdü. Sivil ayrımı yapmayan işgal güçleri çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 15 binden fazla insanın ölümüne sebep oldu. Katar'ın araya girmesi ile insani ara adı altında iki taraf 4 günlük ateşkes kararı aldı. Bu süre zarfında 50 İsrailliye karşı 150 Filistinli özgürlüğüne kavuştu.  Ardından anlaşma esir takasının devam etmesi için 3 gün daha uzatıldı. Bir haftalık sürede 80'i İsrailli 110 rehine ve 240 Filistinli tutuklu serbest kaldı. Bugün İsrail ordusu Gazze'deki işgaline kaldığı yerden devam ederken kuzeyde de Lübnan ile çatıştı. 

HİZBULLAH SINIRDAKİ İSRAİL ASKERLERİNE SALDIRDI

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail ordusuna ait sınırdaki askeri noktaya saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah, İsrail güçlerine yönelik Lübnan güneyinden düzenlenen saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Gazze'deki Filistin halkı ile dayanışma için İsrail'e ait Cel el-Alem askeri noktasına uygun silahlarla saldırıda bulunulduğu" ifade edildi.

İNSANİ ARANIN SONA ERMESİ İLE LÜBNAN - İSRAİL ARASINDA GERİLİM DEVAM ETTİ

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre de Gazze'deki "insani ara"nın sona ermesinin ardından Lübnan-İsrail sınırında yeniden gerginlikler yaşanmaya başladı.

İSRAİL SALDIRIYA KARŞILIK VERDİ

Haberde, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgesindeki Lebbune ve Ayta eş-Şaab beldelerinin yakınlarını topçu atışlarıyla hedef aldığı kaydedildi.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda, 86 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü. İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, İsrail ile Hamas'ın 24 Kasım'da vardığı "insani ara"nın ardından büyük oranda azalmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...