Hırvatistan eski başbakanına 9 yıl hapis cezası

/ Kaynak: AA
Hırvatistan eski başbakanına 9 yıl hapis cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Hırvatistan eski Başbakanı Ivo Sanader, Zagreb Bölge Mahkemesi'nde görülen "Fimi Media" davasında dokuz yıl hapse mahkum edildi.

Hırvatistan'daki en büyük yolsuzluk davası olarak kabul edilen ve iki yıldır devam eden davada, eski Başbakan Ivo Sanader'in yanı sıra o dönem genel başkanlığını yaptığı Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) de devlet kurum ve şirketlerinden "Fimi Media" isimli firma aracılığıyla "kanunsuz şekilde" para çekmekle suçlanıyordu.

Mahkeme heyeti, davanın birinci dereceli sanığı Sanader'e 9 yıl hapis ve kanunsuz olarak devlet kurumlarından temin ettiği 15,27 milyon kunaya (yaklaşık 2 milyon avro) el koyma cezası verdi.

Aynı dava kapsamında yargılanan ve suçlu bulunan Mladen Barişiç 3, Ratko Maçek 1, Branka Pavoşeviç 1 yıl 6 ay, Nevenka Yurak 2 yıl hapse mahkum edilirken, HDZ'ye de o dönemdeki kasasına giren kanunsuz kazanç nedeniyle 30 milyon kuna (yaklaşık 7,6 milyon avro) para cezası verildi.

Sanader ve dava kapsamında suçlu bulunan diğer kişi ve kurumların, Hırvatistan Yüksek Mahkemesi'ne itiraz haklarının bulunduğu bildirildi.

Hırvatistan'da 2003-2009 yıllarında başbakanlık yapan Sanader, bu dönemde yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma gerekçesiyle, 2012 yılında görülen davada 10 yıl hapse mahkum edilmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...