Hırvatistan cumhurbaşkanı'ndan Karadağ'a resmi ziyaret

/ Kaynak: AA
Hırvatistan cumhurbaşkanı'ndan Karadağ'a resmi ziyaret

DÜNYA Haberleri  / AA

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, Avrupa Birliği üyeliği yolunda, Karadağ'a destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Karadağ'a resmi ziyarette bulunan Yosipoviç, ülkenin güneybatısındaki Çetinye'de mevkidaşı Filip Vuyanoviç ile bir araya geldi. Hükümet binasında, basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Yosipoviç, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişme seyrini sürdürdüğünü belirtti. Yosipoviç, AB üyeliği sürecinde elde ettikleri tecrübeleri Karadağ ile paylaşmaktan memnun olduklarını ifade ederek, "Hırvatistan, AB üyeliği yolunda, Karadağ'a destek olmaya devam edecek" dedi. İki ülke arasındaki tek problemin, Hırvatistan ile Karadağ arasındakiPrevlake Sınır Kapısı olduğunu dile getiren Yosipoviç, bu sorunu da kısa sürede çözmeyi ümit ettiğini kaydetti. Hırvatistan'ın, 1 Temmuz'da AB üyesi olmasının ardından ilk kez Karadağ'ı ziyaret eden Yosipoviç, daha sonra başkent Podgoritsa'da, Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ve Başbakan Milo Cukanoviç ile görüştü. nbsp;Görica Villası'ndaki görüşmeler, basına kapalı yapıldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...