Hiroşima'dan beter! Gazze'ye 12 bin tondan fazla bomba atıldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Hiroşima'dan beter! Gazze'ye 12 bin tondan fazla bomba atıldı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail’in şu ana kadar Gazze saldırısında kullandığı patlayıcı miktarı, neredeyse ABD’nin II. Dünya Savaşı’nda Japonya’nın Hiroşima şehrine attığı atom bombasının gücüne eş değer...

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bunun da yaklaşık bir atom bombasının gücüne eşit olduğu belirtildi.

Gazze’deki hükûmetin medya ofisi, saldırılarda kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğünü açıkladı. Gazze’ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilen açıklamada, İsrail’in Gazze’de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD’nin II. Dünya Savaşı’nda Japonya’nın Hiroşima şehrine attığı atom bombasının gücüne eş değer olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki konutların yarısına denk gelen 183 binden fazla konutun zarar gördüğü, bunlardan 28 bininin tamamen yıkıldığı veya oturulamaz durumda olduğu aktarıldı. İsrail saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 2 bin 704’ü çocuk ve 1.584’ü kadın, 364’ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bu sayılara birçok binanın enkazının altında kalan çok sayıda kişinin dâhil edilmediği ve açıklanan resmî rakamların çok daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

YASAKLI BOMBA KULLANILIYOR

İsrail’in saldırılarında fosfor bombası gibi uluslararası yasaklı mühimmat kullandığı belirtilen açıklamada “ölülerin vücudunda yanıklar ve uzuvlarında erimelere rastlandığı” vurgulandı. Açıklamada ismi verilmeden bazı Batılı medya kuruluşlarının İsrail’den taraf olmaları kınanırken, bu kuruluşların “Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı ve sivillerden oluşan mağdurların karşısında celladın yanında yer aldığı” belirtildi.

Bu arada İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze’ye yönelik savaşın İsrail’e doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel (yaklaşık 246 milyon dolar) olduğunu açıkladı. İsrail Maliye Bakanı “Yedek askerî güçlerin kitlesel hareketliliği ve Filistin’den büyük ölçüde roket saldırısı yapılmasıyla ekonominin kısmen felç olan etkisi üzerindeki maliyetine ilişkin henüz değerlendirmemiz yok” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...