Hindistan’daki virüs daha bulaşıcı, daha öldürücü

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Hindistan’daki virüs daha bulaşıcı, daha öldürücü

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Hindistan’da koronavirüsün en çok vurduğu Mumbai’de doktorluk yapan ve hükumete danışmanlık yapan Zarir Udwadia, ülkeyi etkisi altına alan varyantın şimdiye kadar görülen virüslerden çok daha tesirli olduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan Udwadia, “Virüsün bu varyantı salgında ilk dalgaya göre çok daha bulaşıcı ve çok daha öldürücüdür. Bu, bana ve çoğu doktora göre böyle. Enfeksiyona maruz kalmış genç hastalarım var. Bir gün önce solunum cihazına bağlı 35 yaşlarındaki bir çifti kaybettim” dedi. Pazartesi günü yeni 323.144 Covid vakası görülen ülke, dünyadaki tüm günlük vakaların yüzde 40’ına sahip. Dün ülkede koronavirüsten ölenlere 2.771 kişi daha eklendi. Dünyayı Hindistan’daki duruma kayıtsız olmakla suçlayan Dr. Udwadia, ülkeye aşı gönderilmesi çağrısında bulundu. Bu arada Chennai şehrindeki Madaras Yüksek Mahkemesi hakimleri, gerekli uyarıları yapmayarak kalabalık toplanmalar yapılmasına yol açan mahalli yetkililerin cinayetle suçlanması gerektiğini ifade ettiler.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...