Hindistan'da toplu tecavüz sanıkları suçlu bulundu

/ Kaynak: İHA
Hindistan'da toplu tecavüz sanıkları suçlu bulundu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de geçen Aralık ayında bir öğrenciye topluca tecavüz ettiği öne sürülen 4 kişi mahkemede suçlu bulundu.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de geçen Aralık ayında bir öğrenciye topluca tecavüz ettiği öne sürülen 4 kişi mahkemede suçlu bulundu. nbsp;İdam cezasına çarptırılabilecekleri belirtilen sanıklarla ilgili kararın yarın açıklanması bekleniyor. nbsp;Tecavüz sırasında dövülen 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi ağır yaralı olarak yola fırlatılmış ve iki hafta sonra hayatını kaybetmişti. nbsp;Hindistan'da büyük öfke dalgasına neden olan olayın ardından tecavüze idam cezası getirilmiş, kadına yönelik muamele ulusal düzeyde tartışılmaya başlanmıştı. nbsp;Olayın zanlılardan biri 17 yaşın altında olduğu için 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, baş zanlılardan bir sanık ise hücresinde ölü bulunmuştu. nbsp;Sanık avukatlarından A.P. Singh duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Tüm sanıklar, haklarındaki tüm suçlamalardan suçlu bulundu. Yarın saat 11'deki son duruşmada suçlarına ilişkin alacakları karar açıklanacak" diye konuştu. nbsp;Avukat Singh, "Yarın kararın okunmasından sonra, sanıklar hakkındaki kararın açıklanmasının ardından davayı Yüksek Mahkeme'ye götüreceğiz" ifadelerini kullandı.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...