Hindistan'da pilotlara sıra dışı yasak! Artık güzel kokamayacaklar...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hindistan'da pilotlara sıra dışı yasak! Artık güzel kokamayacaklar...

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Asya ülkesi Hindistan'da güvenlik gerekçesiyle pilotların güzel kokmasını sağlayan parfüm kullanımlarına yasak getirilmesi planlanıyor. Yerel basına yansıyan haberlere göre, pilotlar ve kabin memurları hakkında uçuş öncesi ağız gargarası ve diş jeli kullanımına yönelik yasağa parfüm de eklenecek

Hindistan, pilot ve kabin görevlilerinin parfüm kullanmasını yasaklamaya hazırlanıyor. The Hindu sitesinin haberine göre Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA), alkollü ürünlerin kullanımına ilişkin tüzükte değişiklik teklif etti.

Yönetmelikte halihazırda pilotlar ve kabin memurları hakkında uçuş öncesi ağız gargarası ve diş jeli gibi alkol içeren ürünlerin kullanımına ilişkin düzenleme olmasına karşın, önerilen yeni düzenlemede parfüm kullanımına da değinildi.

Yeni düzenlemede mürettebat tarafından parfüm kullanılmaması, aksi durumda alkolmetreyle yapılacak testlerin pozitif sonuç verebileceği ifade edildi. 

Hindistan'da pilotlara sıra dışı yasak! Artık güzel kokamayacaklar...

ETKİNİN GEÇMESİ ZAMAN ALIYOR

Ayrıca, söz konusu içeriklerin etkilerinin sona ermesinin 15 ile 18 saat sürebileceği hatta 36 saate kadar olumsuz etkinin görülebileceği belirtiliyor. Şu anda yürürlükte olan 2015 yılındaki güvenlik yönetmeliğinde, kan testine herhangi bir etkisi olmasa da kullanılan ürünler uykulu olma haline neden olabileceği ifade ediliyor.

Sağlık durumları nedeniyle alkol içeren ürün veya ilaç kullanan mürettebatın, uçuş öncesi kurum doktoruna muayene olmaları gerektiği vurgulandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...