Hindistan'da G-20 önlemleri: Maymunları zirve alanından uzak tutmaya çalışıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Hindistan'da G-20 önlemleri: Maymunları zirve alanından uzak tutmaya çalışıyorlar
DÜNYA Haberleri  / BBC

Hindistan'da G-20 zirvesi öncesinde yaşamın bir parçası haline gelmiş maymunlar şehir alanlarından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hintli yetkililer, başkent Yeni Delhi'de maymun seslerini taklit edebilen 30 ila 40 eğitimli kişinin maymunları korkutmak için görevlendirileceğini duyurdu.

Hindistan bir yandan aya araç indiren dördüncü olmanın gururunu yaşarken diğer yandan da yaşamın bir parçası olarak görülen maymunların neden olduğu tehdidi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Şehirlerde yaşayan maymunlar, zaman zaman insanlara saldırılarıyla gündeme geliyor. Bu yıl başkent Yeni Delhi’de düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi, Hintli yöneticileri önlem almasına neden oldu.

Hintli yetkililer, 9-10 Eylül'de yapılacak zirve sırasında kullanılacak mekanlardan uzak tutmak için bazı önlemler alındı. BBC'nin haberine göre, yerel yetkililer, G20 zirvesi sırasında maymunların ziyaretçilere ve zirvede yararlanılacak mekanlara zarar vermesinin önüne geçmek için planlamalar yaptı.

Önlemlerden birinin maymunları korkutmak için "gri langur" maymunlarının gerçek boyutlardaki karton kesimlerinin hazırlanması olduğunu belirten yetkililer, kartonların zirveye katılacak delegelerin kalacağı otellerin yanı sıra maymunların sık sık görüldüğü yerlere asılacağını ifade etti.

MAYMUN SESİ ÇIKARAN İNSANLAR GÖREVLENDİRİLDİ

Maymunlara kutsiyet atfeden Hindistan’da çok sayıda maymun çeşidi insanlarla beraber yaşıyor. Ancak, G-20 zirvesi nedeniyle yetkililer, maymunları insanların yaşadığı alanlardan uzaklaştırmak için şaşırtıcı yöntemlere başvuruyor.

Yetkililer, Gri langurların çıkardığı sesleri taklit edebilen 30 ila 40 eğitimli kişinin de maymunları korkutmak için görevlendirileceğini bildirdi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...